coaching

Wat is coaching?

Coaching is een begeleidingstraject waarbij het accent ligt op het functioneren en verdere persoonlijke ontwikkeling. Tijdens het begeleidingstraject ontwikkelt je zelfinzicht. Doordat de kijk op jezelf en je omgeving 'hernieuwt', veranderen het contact en de communicatie met anderen. Vervolgens zal de coach helpen adequaat gedrag en effectieve interactiepatronen in te zetten. Dit verhoogt de effectiviteit en de kwaliteit van het leven.

Door aan jezelf te werken zul je mensen naar je toe trekken. Bovendien vergroot je jouw zelfkennis en zelfacceptatie; leer je hoe je jouw energie gerichter kunt gebruiken en hoe je jouw kwaliteiten verdiept. Bovendien leer je handelen vanuit jouw authenticiteit. Hierdoor kan je meer genieten.

Het verschil tussen coaching en counseling zit in de vraagstelling. Een coach werkt aan praktische en zakelijke problemen, terwijl een counselor zich richt op persoonlijke en emotionele vraagstukken. Uiteraard kan een coachingrelatie zich bij Lopex Consult ontwikkelen tot een counselingrelatie en vice versa.

Werkwijze

Voordat het coachingstraject begint stelt de gecoachte, in samenspraak met de coach, zijn/haar leerdoelen vast. Gedurende het traject zal er aan deze persoonlijke doelen gewerkt worden. De coach doet hierbij een beroep op het zelfbewustzijn van de gecoachte: door afstand te nemen van de eigen situatie kun je dagelijkse problemen in een breder perspectief zien. Naarmate het traject vordert worden de doelen getoetst en geactualiseerd.

Tijdens het coachingproces maakt Lopex Consult regelmatig gebruik van boeken. Voor titels en informatie, zie Literatuur.

© vectrus & lopex consult
Denenburg 55b | 2591 AA Den Haag | 070 - 3818960 | info@lopexconsult.nl